Kasza bulgur jest nie tylko pyszna i zdrowa, ale też daje się formować w ciekawe kształty. Okazja dla kreatywnych! Porcja dla 3 osób. Smacznego! Składniki 1 szklanka kaszy bulgur 2 szklanki zimnej wody 1 średnia cebula pół czerwonej papryki pół białej papryki 3 średnie pomidory 2 łyżki oliwy pół łyżki masła szczypta soli i czarnego pieprzu Przygotowanie Pokroić cebulę i papryki w kostkę. Oliwę i masło rozgrzać w garnku. Wrzucić pokrojone papryki i cebulę i zrumienić je. Obrać pomidory, pokroić w kostkę i dodać do g... czytaj dalej...
Nazywam się Duygu Bolikowski, jestem architektem i menedżerem projektów, pochodzę z Turcji, a od kilkunastu lat mieszkam i pracuję w Polsce. Lubię przedstawiać Polakom swój rodzinny kraj, w tym także jego kuchnię. Od 2012 roku prowadzę blog kulinarny TureckiePrzepisy.pl, gdzie przedstawiam najróżniejsze potrawy kuchni tureckiej. Mój synek Leon jest moim pomocnikiem w kuchni, a mój mąż Łukasz jest najważniejszym konsumentem.