Sos chrzanowy z jabłkami – kuchnia podkarpacka

Sos chrzanowy z jabłkami – kuchnia podkarpacka

Sos chrzanowy z jabłkami – kuchnia podkarpacka

Sos chrzanowy z jabłkami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Osobnica, gmina Jasło, powiat jasielski Jajka z chrzanem to pasta czy też sos podawany z chlebem i wędliną, doskonale znany w całym naszym regionie. Przygotowuje się go najczęściej wiosną. W wielu domach jest nieodłącznym elementem wielkanocnego stołu. W Osobnicy koło Jasła danie to przygotowuje się z dodatkowym składnikiem, którym są jabłka. Ich smak sprawia, że sos ma lekko słodko-kwaśny smak. Ta ożywcza nuta jest ciekawym urozmaiceniem i bardzo pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.