Przepis na : deser
Idealne dla wielbicieli gofrów, a jednocześnie sernika! Dodatek miodu od Apimar sprawia, że goferki rozpływają się w ustach! Składniki: 2 jaja 5 tabletek słodziku 50g mąki orkiszowej 125g twarogu chudego 25ml wody 5ml oleju rzepakowego 10ml miodu wielokwiatowego Sposób przygotowania: Jaja utrzeć z słodzikiem na puszystą masę. Dodać mąkę, twaróg, wodę i olej. Całość dokładnie zblendować. Smażyć na bardzo rozgrzanej gofrownicy przez ok. 7-8 minut. Gotowe gofry polać miodem wielokwiatowym. Smacznego! ... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...