Coraz więcej osób świadomie podchodzi do tematyki zdrowego odżywiania się. Inwestują w najlepszej jakości BIO produkty, warzywa i owoce od lokalnego sprzedawcy a także tłoczone na zimno, nierafinowane oleje – tak by wycisnąć z diety maksimum korzyści. Rzadko jednak zwraca się uwagę na przyprawy BIO. Sklepowe wersje kryją w sobie wiele polepszaczy, sztucznych składników, barwników, a także tony soli a nawet cukru! W ten sposób do organizmu dostarczane są niekontrolowane pokłady zbędnych kalorii i niezdrowej che...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...