Kolejny pomysł na surówkę z rabarbarem :) Składniki: 2 młode kalarepki, 2 młode marchewki, 1 młoda pietruszka, 2 łodygi rabarbaru, natka pietruszki, szczypiorek, 1/3 szklanki kwaśnej śmietany, sól do smaku, cukier do smaku. Wykonanie: Wszystkie warzywa pokroić w cienkie słupki razem z rabarbarem. Wymieszać z solą, cukrem do smaku, śmietaną i pokrojoną zieleniną. czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com