Gotowanie jajek jest bardzo proste, ale często zapominamy ile czasu powinniśmy je gotować, aby było odpowiedniej konsystencji. Dlatego przygotowałam dla Was małą ściągawkę ;) Dodatkowo kilka cennych informacji: - wyciągnij jajko wcześniej z lodówki i zaczekaj aż wzrośnie jego temperatura, wówczas jajo nie popęka we wrzątku - zbyt długie gotowanie powoduje utratę najcenniejszych składników jajka, a dodatkowo . Jajko zyskuje też nieapetyczną zieloną obwódkę wokół żółtka, co jest spowodowane reakcją zawartej w ...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com