Gotowanie jajek- ściągawka ile minut powinniśmy gotować?

Gotowanie jajek- ściągawka ile minut powinniśmy gotować?

Gotowanie jajek jest bardzo proste, ale często zapominamy ile czasu powinniśmy je gotować, aby było odpowiedniej konsystencji. Dlatego przygotowałam dla Was małą ściągawkę ;) Dodatkowo kilka cennych informacji: - wyciągnij jajko wcześniej z lodówki i zaczekaj aż wzrośnie jego temperatura, wówczas jajo nie popęka we wrzątku - zbyt długie gotowanie powoduje utratę najcenniejszych składników jajka, a dodatkowo . Jajko zyskuje też nieapetyczną zieloną obwódkę wokół żółtka, co jest spowodowane reakcją zawartej w ...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.