Czy wiesz, że przeciętny Polak zjada średnio ok. 160 jaj w ciągu roku (w różnej postaci)? Podobną ilość zjadają mieszkańcy miasta i wsi. Dlatego warto dowiedzieć się skąd tak naprawdę pochodzą i czy deklarowana I klasa na opakowaniach jest bliska prawdy? Otóż nie ! Okazuje się, że pomimo deklarowanej I klasy, najlepszej jakości i innych pustych sloganów w środku opakowań znajdują się jajka oznaczone cyferką 3... A no właśnie o co tak naprawdę chodzi w tych kodach? Wymogi UE nakazują kodowanie każdego sprzedawaneg... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com