Deser lodowy z kruszonką i jagodami

Deser lodowy z kruszonką i jagodami

Deser lodowy z kruszonką i jagodami

Przepis na : deser

W niedzielny poranek zapraszam na pyszny deser. Lody, jagody oraz chrupiąca kruszonka to doskonałe zestawienie smaków, które zadowoli każde podniebienie. SKŁADNIKI: 5 dag  masła, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki  mąki, 1/2 litra lodów o dowolnym smaku, 1 szklanka  jagód. PRZYGOTOWANIE: 1. Z masła, cukru oraz mąki zagniatam kruszonkę. Przygotowaną kruszonkę wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 15 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczoną kruszonkę chwilę studzę. 2.  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.