Kandyzowana skórka pomarańczy i cytryny

Kandyzowana skórka pomarańczy i cytryny

Kandyzowana skórka pomarańczy i cytryny

Niedługo święta, więc warto przygotować sobie różne dodatki do domowych wypieków. Tym razem jest to kandyzowana skórka pomarańczy i cytryny. Składnika: skórka z 3-4 pomarańczy/ 5 cytryn 1 szklanka cukru 3/4 szklanki wody słoiczki ze szczelnym deklem Skórkę obieramy tak, aby nie było białej części, następnie kroimy w kostkę. W garnku z grubym dnem przygotowujemy wodę z cukrem. Wodę zagotowujemy tak, aby rozpuścił się cukier. Dodajemy skórkę i gotujemy tak długo, aż woda odparuje i zrobi się gęsty syrop. Skórk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu tojestpyszne.blogspot.com

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.