Bezy

Bezy

Bezy

Po ostatnim wypieku faworków pozostały mi białka. Aby się nie zmarnowały, postanowiłam zrobić bezy. Oto składniki: 4 białka 200 gram cukru szczypta soli. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę. Następnie partiami dodajemy cukier i cały czas miksujemy. Cukier musi się rozpuścić. Gdy białka będą dobrze ubite, przekładamy masę do szprycy cukierniczej i formujemy bezy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Z podanej formy wychodzą dwie duże blachy, które pieczemy równocześnie. w piekarniku nagrzanym do tempe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu tojestpyszne.blogspot.com

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.