Żołądki drobiowe z puree groszkowym

Żołądki drobiowe z puree groszkowym

Składniki: ? 500 g żołądków drobiowych ? 1 opakowanie włoszczyzny mrożonej ? 500 ml śmietany 36% ? sól, pieprz ? 2 liście laurowe ? kilka ziaren ziela angielskiego ? 2 łyżki masła Groszek ? 1 opakowanie mrożonego groszku ? 1 łyżka masła ? 3 łyżki śmietany ? sól, cukier do smaku Wykonanie: ? Żołądki myjemy, oczyszczamy, kroimy i gotujemy 40 minut dodając 1/2 paczki włoszczyzny i przyprawy. ? Rozgrzać 2 łyżki masła i podsmażyć resztę włoszczyzny, dodać ugotowane żołądki. ? Zalać śmietaną i dusić ok. 15 minut...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.