Bardzo szybki obiad z orientalną nutą, a konkretnie tajskie, zielone curry. Świeża cukinia i papryka nadaje chrupkości a jaśminowy ryż podkreśla smak kuchni Dalekiego Wschodu. Robi się błyskawicznie, wystarczy tylko przesmażyć kurczaka z pastą curry i chwilę poddusić. Składniki: – 4 małe piersi z kurczaka – 4 łyżki pasty zielonego curry lub 1 łyżka gotowej pasty – 1 puszka mleka kokosowego – sól, pieprz do smaku – 2 średnie cukinie – 2 czerwone papryki – pęczek natki p... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...