
Jeśli zostało Wam sporo świątecznej wędliny lub jajek, to proponuję łatwy sos chrzanowy na bazie śmietany, jajek i buraczka czerwonego. Składniki: • 4 jajka • 2 łyżki soku z cytryny • 2 łyżeczki tartego chrzanu • 1 szklanka kwaśnej śmietany 12% • 1 mały, ugotowany buraczek czerwony • sól, szczypta cukru i pieprz do smaku Wykonanie: • Jajka ugotować na twardo, obrać i oddzielić żółtka od białek. • Żółtka utrzeć z sokiem cytryny, chrzanem, solą i cukrem. • Do... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...