Składniki na 4 porcje: • 12 sztuk podudzi z kurczaka Sos śliwkowo-imbirowy: • 50 dkg śliwek węgierek • świeży kawałek imbiru ok. 2 cm • 2 ząbki czosnku • 2 cebulki • 1 łyżka sosu sojowego • 1 łyżka octu balsamicznego • 2 łyżki cukru brązowego • gwiazdka anyżu • sól, pieprz Wykonanie: • Śliwki wydrylować, odłożyć 5 sztuk, resztę pokroić na małe kawałki. • Dodać stary imbir, czosnek zmiażdżony, pokrojone cebulki i resztę składników. • Gotować ok. 10 minut, gdy sos zgęstnieje dodać troch...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...