Krem z zielonego groszku i mascarpone z czipsem z boczku

Krem z zielonego groszku i mascarpone z czipsem z boczku

Krem z zielonego groszku i mascarpone z czipsem z boczku

Gdy zobaczyłam w warzywniaku świeży groszek, nie mogłam się oprzeć i nabyłam cały woreczek. Oczywiście z myślą o ugotowaniu tej pysznej zupki. Kiedyś przygotowałam ją z serem mozzarella, dzisiaj postanowiłam użyć delikatnego mascarpone. Zupa wyszła aksamitna, smak jej zaostrzyły ostrzejsze grzanki ziołowe, a chrupkości nadały czipsy z boczku. Składniki: – 2 opakowania groszku mrożonego lub 800 g świeżego – 2 cebule – 250 g serka mascarpone – świeże gałązki tymianku, majeranku, selera, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.