Faworki

Faworki

Faworki

Składniki: 200 g mąki 3 żółtka jaj 3-4 łyżki śmietany pół kieliszka spirytusu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka soli Wykonanie: Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. Wbić żółtka, dodać śmietanę i spirytus. Zagnieść cisato. Podzielić na 3-4 części. Każdą z nich cienko rozwałkować. Pokroić w paski. Na środku każdego paska rozciąć podłużną dziurkę i przełożyć przez ną ciasto. Smażyć na rozgrzanym głębokim tłuszczu z obu stron, na złoty kolor. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu The Sweet Damsel

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.