Francja, znana na całym świecie jako kolebka wyszukanej gastronomii, jest miejscem, gdzie tradycja spotyka się z innowacją, a każdy posiłek traktowany jest z szacunkiem. Francuska kuchnia, uznawana za jedną z najwykwintniejszych, fetuje bogactwo lokalnych produktów, elegancję przygotowania i różnorodność regionalnych dań. Historia i Tradycja Od czasów średniowiecza, kiedy to na francuskich dworach zaczęto oddzielać kuchnię od innych pomieszczeń, jedzenie zaczęło pełnić rolę nie tylko podstawowej potrzeby, al...
Ideą Taste and Cook jest smak, a dokładnie jego odkrywanie oraz pokazywanie, że podróże kulinarne mogą odbywać się każdego dnia.
Poznawanie nowych smaków budzi w nas ciekawość świata, chcemy podróżować, aby oglądać, odkrywać i kosztować. Taka podróż może odbyć się zarówno na drugi kontynent, jak i dwa kilometry dalej do pobliskiej restauracji serwującej nieznane nam dotąd smaki, które nas zainspirują. Następnie podróż przenosimy do naszej kuchni, doskonaląc i dopasowując dania pod nasz, ciągle rozwijający się smak.
Taste and Cook powstało właśnie z myślą o inspirowaniu – zarówno poprzez pokazywanie miejsc wartych odwiedzenia i wypróbowania, jak i przepisów wartych przygotowania.
Spróbuj, zainspiruj się, eksperymentuj.