Rosół z kurczaka – Przepis

Rosół z kurczaka – Przepis

Rosół z kurczaka to jedna z najbardziej cenionych i tradycyjnych polskich zup. Jest to danie uniwersalne, które sprawdza się zarówno jako rozgrzewający posiłek w chłodne dni, jak i elegancki pierwszy kurs podczas uroczystych obiadów. Rosół charakteryzuje się klarownym, głęboko aromatycznym wywarem, w którym główną rolę gra dobrze wybrany kurczak i zestaw warzyw. Pierwszym krokiem do osiągnięcia idealnego smaku rosołu jest wybór odpowiednich składników. Najlepiej sprawdzi się domowy kurczak, ale w miejskich ...

Czytaj dalej na blogu Taste and Cook

Autor

Taste and CookTaste and Cook

Ideą Taste and Cook jest smak, a dokładnie jego odkrywanie oraz pokazywanie, że podróże kulinarne mogą odbywać się każdego dnia.
Poznawanie nowych smaków budzi w nas ciekawość świata, chcemy podróżować, aby oglądać, odkrywać i kosztować. Taka podróż może odbyć się zarówno na drugi kontynent, jak i dwa kilometry dalej do pobliskiej restauracji serwującej nieznane nam dotąd smaki, które nas zainspirują. Następnie podróż przenosimy do naszej kuchni, doskonaląc i dopasowując dania pod nasz, ciągle rozwijający się smak.

Taste and Cook powstało właśnie z myślą o inspirowaniu – zarówno poprzez pokazywanie miejsc wartych odwiedzenia i wypróbowania, jak i przepisów wartych przygotowania.

Spróbuj, zainspiruj się, eksperymentuj.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

rosół, kurczak, zupa

Inne przepisy z Taste and Cook

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.