Peruwiańska Rewolucja Kulinarne: Od Andów po Pacyfik

Peruwiańska Rewolucja Kulinarne: Od Andów po Pacyfik

Kuchnia peruwiańska jest uważana za jedną z najbardziej zróżnicowanych i najbardziej innowacyjnych na świecie. Jej historia rozciąga się od tradycyjnych potraw ludów Andów, przez wpływy kolonialistów hiszpańskich, aż po współczesne fuzje przynoszące smaki z każdego zakątka globu. W tej głęboko zakorzenionej w tradycji, a jednocześnie innowacyjnej kuchni, znajdziemy zarówno potrawy proste, jak i wyszukane, intensywne w smakach i kolorach, oparte na świeżych, lokalnych produktach. Historia i Tradycje Kuchni Peruwi...

Czytaj dalej na blogu Taste and Cook

Autor

Taste and CookTaste and Cook

Ideą Taste and Cook jest smak, a dokładnie jego odkrywanie oraz pokazywanie, że podróże kulinarne mogą odbywać się każdego dnia.
Poznawanie nowych smaków budzi w nas ciekawość świata, chcemy podróżować, aby oglądać, odkrywać i kosztować. Taka podróż może odbyć się zarówno na drugi kontynent, jak i dwa kilometry dalej do pobliskiej restauracji serwującej nieznane nam dotąd smaki, które nas zainspirują. Następnie podróż przenosimy do naszej kuchni, doskonaląc i dopasowując dania pod nasz, ciągle rozwijający się smak.

Taste and Cook powstało właśnie z myślą o inspirowaniu – zarówno poprzez pokazywanie miejsc wartych odwiedzenia i wypróbowania, jak i przepisów wartych przygotowania.

Spróbuj, zainspiruj się, eksperymentuj.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, szaszłyki

Inne przepisy z Taste and Cook

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.