Minestrone to klasyczna włoska zupa, która od stuleci zajmuje honorowe miejsce w kuchni tego słonecznego kraju. Wyróżnia się różnorodnością użytych składników, które odzwierciedlają bogactwo włoskiego rolnictwa i pewnego rodzaju kulinarną demokrację – można do niej dodać prawie wszystko, co aktualnie oferuje ogród. Pełna świeżych warzyw, sycąca dzięki dodatkowi makaronu lub ryżu i wyrazista, dzięki ziołom, minestrone jest pożywną i aromatyczną strawą, wyśmienicie pasującą na każdą porę roku. Przejdźmy teraz...
Ideą Taste and Cook jest smak, a dokładnie jego odkrywanie oraz pokazywanie, że podróże kulinarne mogą odbywać się każdego dnia.
Poznawanie nowych smaków budzi w nas ciekawość świata, chcemy podróżować, aby oglądać, odkrywać i kosztować. Taka podróż może odbyć się zarówno na drugi kontynent, jak i dwa kilometry dalej do pobliskiej restauracji serwującej nieznane nam dotąd smaki, które nas zainspirują. Następnie podróż przenosimy do naszej kuchni, doskonaląc i dopasowując dania pod nasz, ciągle rozwijający się smak.
Taste and Cook powstało właśnie z myślą o inspirowaniu – zarówno poprzez pokazywanie miejsc wartych odwiedzenia i wypróbowania, jak i przepisów wartych przygotowania.
Spróbuj, zainspiruj się, eksperymentuj.