Podróże kulinarne pozwalają odkrywać nie tylko nowe smaki, ale i kultury. Nie zawsze jednak mamy możliwość podróżowania po świecie w poszukiwaniu wyśmienitych potraw. Na szczęście istnieją książki kucharskie, które przeniosą nas w najdalsze zakątki globu bez konieczności opuszczania domowego zacisza. Oto pięć takich rarytasów, które zadowolą nawet najbardziej wymagające podniebienia i są absolutnym must-have każdego pasjonata kulinariów. „Gotuj z Julią. Niezbędne przepisy i porady mistrzyni kuchnniR...
Ideą Taste and Cook jest smak, a dokładnie jego odkrywanie oraz pokazywanie, że podróże kulinarne mogą odbywać się każdego dnia.
Poznawanie nowych smaków budzi w nas ciekawość świata, chcemy podróżować, aby oglądać, odkrywać i kosztować. Taka podróż może odbyć się zarówno na drugi kontynent, jak i dwa kilometry dalej do pobliskiej restauracji serwującej nieznane nam dotąd smaki, które nas zainspirują. Następnie podróż przenosimy do naszej kuchni, doskonaląc i dopasowując dania pod nasz, ciągle rozwijający się smak.
Taste and Cook powstało właśnie z myślą o inspirowaniu – zarówno poprzez pokazywanie miejsc wartych odwiedzenia i wypróbowania, jak i przepisów wartych przygotowania.
Spróbuj, zainspiruj się, eksperymentuj.