Koreańskie BBQ, znane także jako gogi-gui, to nie tylko sposób na przygotowanie mięs, ale element kultury, który zyskał globalną sławę. W połączeniu z kimchi, klasycznym przysmakiem koreańskim, tworzy wyjątkowo smaczny duet, w którym tradycja spotyka nowoczesność. Zanim zanurzymy się w receptury i techniki przygotowania, pozwólcie, że wprowadzę Was w świat koreańskiej kulinarii, gdzie historia splata się z obecnymi trendami, a rodzinne obiady przypominają dawne rytuały. Historia i kultura koreańskiego BBQ Koreańs...
Ideą Taste and Cook jest smak, a dokładnie jego odkrywanie oraz pokazywanie, że podróże kulinarne mogą odbywać się każdego dnia.
Poznawanie nowych smaków budzi w nas ciekawość świata, chcemy podróżować, aby oglądać, odkrywać i kosztować. Taka podróż może odbyć się zarówno na drugi kontynent, jak i dwa kilometry dalej do pobliskiej restauracji serwującej nieznane nam dotąd smaki, które nas zainspirują. Następnie podróż przenosimy do naszej kuchni, doskonaląc i dopasowując dania pod nasz, ciągle rozwijający się smak.
Taste and Cook powstało właśnie z myślą o inspirowaniu – zarówno poprzez pokazywanie miejsc wartych odwiedzenia i wypróbowania, jak i przepisów wartych przygotowania.
Spróbuj, zainspiruj się, eksperymentuj.