Ciasto marchewkowe, znane też jako carrot cake, to słynna deser o bogatym smaku i wilgotnej strukturze, której nie sposób się oprzeć. To wspaniała mieszanka słodyczy i aromatów przypraw, z charakterystycznym dla marchewki lekko ziemistym akcentem. Wprowadzenie do Ciasta Marchewkowego Pochodzące z Europy ciasto marchewkowe zyskało popularność w Stanach Zjednoczonych podczas II wojny światowej, dzięki swej właściwości wykorzystywania marchwi jako naturalnego słodzika w czasach, gdy cukier był towarem deficytowym... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Ideą Taste and Cook jest smak, a dokładnie jego odkrywanie oraz pokazywanie, że podróże kulinarne mogą odbywać się każdego dnia.
Poznawanie nowych smaków budzi w nas ciekawość świata, chcemy podróżować, aby oglądać, odkrywać i kosztować. Taka podróż może odbyć się zarówno na drugi kontynent, jak i dwa kilometry dalej do pobliskiej restauracji serwującej nieznane nam dotąd smaki, które nas zainspirują. Następnie podróż przenosimy do naszej kuchni, doskonaląc i dopasowując dania pod nasz, ciągle rozwijający się smak.
Taste and Cook powstało właśnie z myślą o inspirowaniu – zarówno poprzez pokazywanie miejsc wartych odwiedzenia i wypróbowania, jak i przepisów wartych przygotowania.
Spróbuj, zainspiruj się, eksperymentuj.