Pulpety w sosie grzybowym

Pulpety w sosie grzybowym

Pulpety w sosie grzybowym

Przepis na : obiad

Delikatne pulpety indycze, w aromatycznym sosie grzybowym, to świetny pomysł na zdrowy obiad, dla całej rodziny.  Na pulpety: 50 dag mięsa mielonego z udźca indyka 1 jajko 2 łyżki zimnej wody Łyżka cebulki liofilizowanej Sól Pieprz Na sos: 30 dag prawdziwków lub podgrzybków Masło 2 listki laurowe 4 ziela ang. Pieprz Sól Łyżka mielonej suszonej włoszczyzny   Skrobia kukurydziana Śmietana Natka pietruszki Mięso na pulpety przyprawiam, wbijam jajko, wyrabiam masę.  Z masy mięsnej lepię   kulki (... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Takie tam pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.