Przepis na : obiad
Zapiekanka ziemniaczana ze smardzami, boczkiem i śmietaną. Gratin z rumianym wierzchem i aromatycznymi grzybami, idealny pomysł na obiad lub kolację. Jak zrobić gratin ziemniaczane ze smardzami i boczkiem? Gratin to klasyczna francuska zapiekanka z cienko pokrojonych ziemniaków, najczęściej pieczona z kremowym sosem i serem. W tej wersji dodajemy smardze, wyjątkowe, sezonowe grzyby o intensywnym aromacie – oraz podsmażony boczek, który nadaje daniu głębi i chrupkości. Wystarczy kilka składników i proste przygoto...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...