Drożdżowy wieniec z kremem pistacjowym, czekoladą i różanym lukrem. Puszyste ciasto, chrupiące pistacje i aromatyczna polewa – idealny na co dzień i od święta Jak zrobić wieniec drożdżowy z pistacjami i czekoladą? Wieniec drożdżowy to efektowny wypiek, który zachwyca smakiem i wyglądem. Miękkie, puszyste ciasto drożdżowe jest przełożone kremem pistacjowym, posiekaną czekoladą i chrupiącymi pistacjami, a na koniec dekorowane różanym lukrem. To idealna propozycja na święta, zwłaszcza jeśli szukasz alternatywy dla t...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...