Przepis na : kolacja
Pieczony ser camembert z pastą truflową, miodem i orzechami włoskimi. Elegancka przystawka z tymiankiem i grzankami z ciabatty, która doskonale sprawdzi się na każdym przyjęciu, łącząc wyrafinowane smaki w jednym daniu Jak przygotować pieczonego camemberta z pastą truflową, miodem i orzechami? Pieczony camembert z aromatyczną pastą truflową to idealna propozycja na elegancką przystawkę lub wykwintną przekąskę. Kremowy ser w połączeniu z miodem i chrupiącymi orzechami włoskimi tworzy doskonały zestaw smaków....
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...