Pomidorowa z masłem orzechowym i nerkowcami

Pomidorowa z masłem orzechowym i nerkowcami

Pomidorowa z masłem orzechowym i nerkowcami

  Pomidorowa kojarzy mi się ze szczęśliwym dzieciństwem. Postanowiłam trochę pokombinować ze smakami szczęśliwości, bezpieczeństwa. Do przygotowania potrzebujemy: 3 średniej wielkości bataty 500 ml bulionu warzywnego 500 ml passaty pomidorowej 2 czerwone cebule odrobina tłuszczu do smażenia sól, pieprz do smaku Na rogrzanym tłuszczu podsmażamy pokrojoną cebulę i bataty. Smażymy ok 15 – 20 minut na średnim ogniu. Dodajemy bulion, passatę oraz nerkowce i gotujemy do miękkości (ok 15 -20 minut). Po ty... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szybko Tanio Smacznie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.