Bardzo słodkie powidła, w sam raz do świątecznych wypieków. Przygotowanie powideł tradycyjną metodą zajmuje dobrych parę godzin i wiąże się ze staniem nad garnkiem i ciągłym mieszaniem. Ja tam się z nimi nie narabiam - wrzucam śliwki do szybkowaru, zasypuję cukrem, dolewam wodę i to wszystko :-). Po około pół godziny w garnku prawie nie ma płynu, a śliweczki są pięknie rozgotowane. Wtedy dosypuję mąki migdałowej, dodaję trochę soku z cytryny i stawiam otwarty szybkowar na palnik. Odparowu... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...