Wiejskie majówkowe masło cytrynowe z polnymi kwiatami

Wiejskie majówkowe masło cytrynowe z polnymi kwiatami

Wiejskie majówkowe masło cytrynowe z polnymi kwiatami

Lista niektórych jadalnych kwiatów: tutaj Do masełka najlepiej pasują małe kwiatuszki. płatkach tych większych można poszarpać w palcach. Absolutnie nie siekać ich metalowym nożem. SKŁADNIKI: 1-2 litry wiejskiej tłustej śmietany czyli niepasteryzowanej otarta skórka ze sparzonej cytryny bukiet polnych kwiatów (chabry, niezapominajki, stokrotki, geranium itp . Wykonanie: Śmietanę wlać do miksera i na średnich obrotach ubijać aż tłuszcz w śmietanie połączy się na masło. Jeśli nie masz miksera można śmietanę ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.