Pieczarki zapiekane w balsamie sojowym z czosnkiem

Pieczarki zapiekane w balsamie sojowym z czosnkiem

Pieczarki zapiekane w balsamie sojowym z czosnkiem

Co tu dużo mówić. Te pieczarki są po prostu intensywnie pyszne. SKŁADNIKI na 4 porcje: w 100 g = ok. 7,8 g białka ok. 98 cKal 800 g do 1 kg młodych nie dużych pieczarek w całości 1 łyżka masła klarowanego lub oleju 3 łyżki ciemnego octu balsamicznego 2 łyżki sosu sojowego lub sosu tamari 3 ząbki czosnku zmiażdżone i drobno posiekane 1/2 łyżeczki świeżych listków tymianku sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Oczyszczone ale nie płukane w wodzi pieczarki wymieszać w oleju lub płynnym klarowanym maśle Dodać do pi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.