Pasta z kurkumy, kurkuma i jej właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, antybakteryjne, przeciwnowotworowe, antyoksydacyjne,

Pasta z kurkumy, kurkuma i jej właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, antybakteryjne, przeciwnowotworowe, antyoksydacyjne,

Pasta z kurkumy, kurkuma i jej właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, antybakteryjne, przeciwnowotworowe, antyoksydacyjne,

Kurkuma National Center for Biotechnology Information  na swoich stronach przedstawia ponad  3000 publikacji naukowych , które pojawiły się w ostatnich latach na podstawie badań in vitro, na zwierzętach i ludziach, gdzie udowodniono jej  silne właściwości farmakologiczne  m.in. : przeciwzapalne, przeciwwirusowe, antybakteryjne, przeciwnowotworowe, antyoksydacyjne, antyseptyczne, radioochronne i kardioochronne. Kurkumina  (związek chemiczny występujący w kurkumie) została uznana jako... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szkrab Je Sam

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.