Składniki: -1/2 szklanki kaszy jaglanej - 2 jabłka - 1 łyżka oleju kokosowego - 2 łyżki surowego kakao - 2 łyżki miodu (u Nas gryczany) - kokos - do obtaczania Przygotowanie: Kaszę jaglaną dobrze płuczemy. Wkładamy do garnka i gotujemy na małym ogniu do czasu wchłonięcia całej wody. Do gorącej kaszy dodajemy olej kokosowy i jabłka potarte na tarce na dużych oczkach. Przestudzamy. Dodajemy miód - dobrze mieszamy. Wkładamy na 2h do lodówki. Dodajemy kakao. Formujemy kuleczki i obtaczamy w kokosie. Wstawiamy ... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...