Ziemniaki w mundurkach z masłem i czosnkowym twarożkiem

Ziemniaki w mundurkach z masłem i czosnkowym twarożkiem

Ziemniaki w mundurkach z masłem i czosnkowym twarożkiem

Przepis na : obiad

Te ziemniaki mogą być samodzielnym daniem lub dla mięsożerców - dodatkiem do dania głównego:).  6 średniej wielkości ziemniaków 300g półtłustego twarogu 200g śmietany 18% 3 ząbki czosnku 1 pęczek koperku  sól, pieprz  3 łyżki masła 1. Ziemniaki myjemy, gotujemy w mundurkach do miękkości, przez około 40 minut.  2. W międzyczasie przygotowujemy twarożek: czosnek przeciskamy przez praskę, koperek siekamy, łączymy z twarogiem i śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.