Stek wołowy na sałatce z roszponką, pomidorami i serem cheddar

Stek wołowy na sałatce z roszponką, pomidorami i serem cheddar

Stek wołowy na sałatce z roszponką, pomidorami i serem cheddar

Przepis na : obiad

Usmażenie idealnego steka nie jest wcale trudne, wystarczy trzymać się kilku zasad: nie smażyć zbyt długo, nie nakłuwać podczas smażenia, nie doprawiać przed smażeniem a po smażeniu dać mięsu odpocząć. Da nam to gwarancję miękkości i smaku:) Stek najlepiej smakuje ze świeżą sałatką.  1 stek, u mnie rostbef wołowy około 250-300g  2 garści roszponki 50g sera cheddar  około 10 pomidorków koktajlowych sos: 3 łyżki oliwy, 1 łyżeczka miodu, 1 łyżeczka musztardy, 1 ząbek czosnku przecisniety przez p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.