Rumsztyk, czyli kotlet mielony smażony z cebulą

Rumsztyk, czyli kotlet mielony smażony z cebulą

Rumsztyk, czyli kotlet mielony smażony z cebulą

Przepis na : obiad

Ten kotlet ukrywający się pod dużą ilością cebuli to właśnie rumsztyk:). Danie ciężkie i tłuste, ale i smaczne.  500g mielonego mięsa wieprzowego  6 dużych cebul  sól, pieprz, papryka słodka olej do smażenia 1. Mięso mielone zagniatamy z solą, pieprzem i papryką słodką. Formujemy okrągłe kotlety, smażymy na rozgrzanym oleju, z dwóch stron do zarumienienia przez około 15 minut.  2. Cebulę kroimy w piórka. Smażymy na rozgrzanym oleju, posypujemy solą i pieprzem. Podlewamy wodą, dusimy do wyp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.