Nalewka na kwiatach czarnego bzu
Nalewka na kwiatach czarnego bzu
W yjątkowa nalewka gotowa już po 2 miesiącach ale im dłużej postoi tym będzie bardziej aromatyczna (jak to nalewka ;) ). Bursztynowy eliksir o wyjątkowych walorach smakowych, wyjątkowy dodatek do mięs i deserów, przyda się też jesienią i zimą na przeziębienia. Składniki: 60 baldachów kwiatów czarnego bzu, 5 cytryn, 1 limonka, 1 l spirytusu 95%, 1,5 l wody, 600 - 800 g cukru, 2 łyżeczki suszonego korzenia arcydzięgla (opcjonalnie). Przygotowanie: Wodę zagotować z cukrem, wystudzić. Limonkę i 2... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ
Warto przeczytać

Lecznicze właściwości czarnego bzu
Coraz częściej mówi się o szerokim zastosowaniu czarnego bzu.
Czytaj dalej...Autor
SzczyptaSmaQ
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
cytryna, sok, deser, desery, dodatki do mięs, likier
Inne przepisy z SzczyptaSmaQ
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję