Konfitura figowa z czerwoną cebulą, kasztanami i suszoną śliwką

Konfitura figowa z czerwoną cebulą, kasztanami i suszoną śliwką

Konfitura figowa z czerwoną cebulą, kasztanami i suszoną śliwką

Wykwintny dodatek, zwłaszcza do pieczonych mięs i serów.W jej towarzystwie rewelacyjnie zaprezentuje się zarówno gęsina na św. Marcina jak i pieczona kaczka na świątecznym stole.Czas przygotowania:40 minut   Składniki:12 świeżych fig,1 duża czerwona cebula,1/2 szklanki jadalnych kasztanów (gotowanych,zapakowanych próżniowo),10 suszonych śliwek,150 ml porto,sól, czarny pieprz i sok z cytryny do smaku,2 łyżki masła (najlepiej klarowanego),1 łyżeczka posiekanego tymianku lub szczypta suszonego... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.