Pleśniak

Pleśniak

Pleśniak

Ten przepis mam od 13 lat i tylko z niego robię :) Jedyna zmiana polega na tym, że daję jedną pełną szklankę cukru, a nie 3/4. Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 200 gramów margaryny (u mnie Kasia) 4 jajka (oddzielnie żółtka i białka) 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia jabłka, powidła, mak lub ser - ja miałam dżem truskawkowy domowej roboty zapach śmietankowy lub 1-2 łyżki śmietany (ja nie daję) Zagniatamy: mąkę, proszek do pieczenia, 4 żółtka, 1/2 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szczęśliwa kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.