Wędrowny kurczak z Italii

Wędrowny kurczak z Italii

Wędrowny kurczak z Italii

Przepis na : obiad

Pieczony, niezwykle aromatyczny, miękki i soczysty filet z kurczaka nadziewany ciągnącym, roztopionym włoskim serem oraz wyrazistymi w smaku suszonymi pomidorami, które wywodzą się z północnej Italii. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 125g mozzarelli 12 suszonych pomidorów z zalewy 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny przyprawa do kurczaka 3 łyżki łuskanego słonecznika Wykonanie: 1. Pierś podzielić na dwie części, przeciąć poprzecznie żeby powstała kieszonka. Skropić oliwą i sokiem z cytryny, opr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

suszone pomidory, kurczak, piersi, pierś, słonecznik, kurczak pieczony, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, filet z kurczaka, kurczak w pomidorach, kurczak z pomidorami, obiad, pierś z kurczaka w pomidorach, dania z kurczakiem, kurczak w zalewie, nadziewana pierś z kurczaka , dania z piersi kurczaka

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.