Udka po baskijsku

Udka po baskijsku

Udka po baskijsku

Przepis na : obiad

Soczyste udka w towarzystwie niezwykle pachnącej hiszpańskiej kiełbasy, dojrzewających w słońcu pomidorów, czerwonej papryki, wyrazistego czosnku, cebuli i pachnącego tymianku to świetna propozycja dania obiadowego z kurczakiem w roli głównej. Składniki: 6 udek z kurczaka 2 cebule 3 ząbki czosnku 90g kiełbasy chorizo 650g pomidorów 2 czerwone papryki 2 łyżeczki suszonego tymianku 2 łyżki masła 2 łyżki oleju sól pieprz 200g ryżu Wykonanie: 1. Udka z kurczaka, umyć, oprószyć solą, pieprzem, tymiankiem i odst... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

udka , ryż, kurczak, kiełbasa, chorizo, udka z kurczaka, dania obiadowe, dania z kurczakiem, obiad, kurczak z czosnkiem, kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, kurczak z papryką , kurczak z ryżem, pieczone udka, ryż smażony, kurczak pieczony

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.