Przepis na : obiad
Krucha, chrupiąca tarta ze szparagami i nadzieniem śmietanowo-serowym to moja propozycja sezonowego obiadu. Składniki: Ciasto: 220g mąki pszennej 120g masła 1 jajko 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masło do wysmarowania formy Nadzienie: 1 pęczek zielonych szparagów 1 jajko 170g śmietany 30% 150g żółtego sera 1 łyżka masła sól pieprz Wykonanie: 1. Ciasto: Wszystkie składniki ciasta przełożyć do dużej miski, posiekać siekaczką, a następnie zagnieść na jednolite ciasto. Wstawić do lodówki ... czytaj dalej...
Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.