Łatwa i szybka w przygotowaniu pachnąca szczypiorkiem jajeczna sałatka ze świeżymi warzywami, szynką i żółtym serem to obowiązkowa pozycja naszego Wielkanocnego stołu. Składniki: 7 jajek 250g zielonego groszku 1 czerwona papryka 300g szynki konserwowej 150g żółtego sera 1 słoik konserwowego selera 1 puszka konserwowej kukurydzy 5 pęczków szczypiorku 1 łyżeczka musztardy miodowej 4-5 łyżek majonezu sól pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. 2. Zielony groszek ugotować... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.