Pomarańczowo - migdałowy indyk

Pomarańczowo - migdałowy indyk

Pomarańczowo - migdałowy indyk

Przepis na : obiad

To danie jest idealnym pomysłem na przygotowanie popularnego na naszych stołach fileta z indyka w połączeniu ze słodkimi dodatkami w postaci pomarańczy, rodzynek i migdałów. Składniki: 350g fileta z indyka 80g rodzynek 80g płatków migdałowych 2 duże, słodkie pomarańcze 1 cebula 2 ząbki czosnku sól pieprz olej Sos: 3 łyżki pikantnego ketchupu 1/2  szklanki soku z cytryny sok z 1 pomarańczy 1 łyżeczka mąki pszennej Dodatkowo; 200g brązowego ryżu Wykonanie: 1.  Cebule bardzo drobno posiekać, zeszkli... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, indyk, sosy, mięso, obiad, pomysł na obiad, ryż smażony, mięso na obiad

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.