Makaronowe muszle nadziane szpinakiem w sosie pomidorowym

Makaronowe muszle nadziane szpinakiem w sosie pomidorowym

Makaronowe muszle nadziane szpinakiem w sosie pomidorowym

Przepis na : obiad

Aromatyczne muszle nadziewane zdrowym szpinakiem połączonym z intensywnym smakiem czosnku i greckiego sera, z dodatkiem sosu z dojrzewających w słońcu pomidorów. Całość gotowego obiadowego dania dopełnia dodatek kurczaka. Składniki: Farsz: 250g  makaronu muszle 600g mrożonego szpinaku 500g fileta z kurczaka 130g sera fety 2 cebule 2 ząbki czosnku szczypta gałki muszkatołowej 3 łyżki masła olej sól pieprz Sos pomidorowy: 2 puszki pomidorów 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka sło... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, kurczak, feta, makaron, szpinak, filet z kurczaka, kurczak z makaronem, obiad, makaron ze szpinakiem

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.