Biriani czyli kurczak po indyjsku

Biriani czyli kurczak po indyjsku

Biriani czyli kurczak po indyjsku

Przepis na : obiad

Jedna z najbardziej popularnych potraw z ryżu wywodząca się z kuchni indyjskiej. Moja wersja to ryż basmati pachnący cebulą i wyrazistym czosnkiem, z dodatkiem świeżego startego imbiru, aromatycznych, soczystych kawałków kurczaka i suszonych śliwek. Smakuje rewelacyjnie i jest doskonałym pomysłem na sycący, pełnowartościowy obiad. Składniki: 200g ryżu basmati 750g mięsa z uda kurczaka bez skóry i kości 5 ząbków czosnku 4 cebule 40g startego świeżego imbiru 100g suszonych śliwek 1,5 łyżki przyprawy Biryani M... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, kurczak, mięso, śliwka, obiad, uda z kurczaka, kurczak z ryżem, ryż smażony, kurczak z papryką

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.