Marcepanowe talarki

Marcepanowe talarki

Marcepanowe talarki

Składniki na około 60 sztuk:150 g mąki 75 g margaryny 50 g cukru 1 jajko 1 żółtko 150 g marcepanu 40 g zmielonych migdałów 30 g grubego cukruMąkę szybko zagnieść z margaryną i z cukrem. Ciasto owinąć folią i wstawić na noc do lodówki. Oddzielić białko od żółtka. Żółtka zagnieść z marcepanem, a następnie z masy uformować wałek o średnicy około 2 cm. Ponieważ wałek wychodzi dosyć długi można go podzielić na dwie części. Ciasto rozwałkować na prostokąt i posmarować białkiem. Na ciasto wyłożyć wałek marcepanow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Ciasta

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.