Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

Kolejny przepis z tych "zaległych" na blogu, bo tak naprawdę powinien pojawić się tu kilka lat temu.  Ogórków małosolnych nie trzeba chyba nikomu przedstawiać.  Są idealna na kanapki, albo do chrupania solo.  Nie trzeba czekać na nie długo, bo gotowe są już po 2 - 3 dniach.     Składniki: ogórki gruntowe kawałek korzenia chrzanu kilka liści chrzanu niewielka główka czosnku koperek sól   Wykonanie: Ogórki umyć i osuszyć.  Na dno naczynia kamionkowego włożyć baldachy kopru ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sto kolorów kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.