Sezon na szparagi w pełni. Warto z niego korzystać! Dzisiaj przepis na lekkie danie obiadowe, idealne na ciepły, majowy dzień - makaron z cukinii z zielonymi szparagami. Grillowane szparagi są pyszne, a wymieszane z cukiniowym makaronem i polane sokiem z grillowanej cytryny tworzą smaczny i lekki posiłek. Jeżeli nie dysponujecie urządzeniem do robienia makaronu z cukinii ( np takim ) , można to zrobić tradycyjnie - pokroić cukinię w cienkie podłużne plastry, a następnie każdy z nich w cienkie... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...