Konfitura z żurawiny

Konfitura z żurawiny

Konfitura z żurawiny

  Konfitura z żurawiny do mięs wszelakich. I nie tylko. Pyszna! Kupioną na rynku żurawinę, dzielę zwykle  na niewielkie porcje, po ok 250 g, i zamrażam.   Konfiturę przygotowuję z takiej właśnie ilości żurawin, i na ogół  zjadamy ją na bieżąco. Bardzo polecam.  Przepis ze strony  Moje Wypieki   konfitura z żurawiny - przepis Składniki 250 g żurawiny, świeżej lub mrożonej  1 jabłko, 1 pomarańcza 50 g ksylitolu 1/4 szklanki wody  przygotowanie  Pomarańczę sparzyć  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.