Konfitura z żurawiny do mięs wszelakich. I nie tylko. Pyszna! Kupioną na rynku żurawinę, dzielę zwykle na niewielkie porcje, po ok 250 g, i zamrażam. Konfiturę przygotowuję z takiej właśnie ilości żurawin, i na ogół zjadamy ją na bieżąco. Bardzo polecam. Przepis ze strony Moje Wypieki konfitura z żurawiny - przepis Składniki 250 g żurawiny, świeżej lub mrożonej 1 jabłko, 1 pomarańcza 50 g ksylitolu 1/4 szklanki wody przygotowanie Pomarańczę sparzyć ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...